www.nukutvi.se

Direktlänk till inlägg 3 juli 2011

Storumandagarna!

Av Kicki - 3 juli 2011 13:22

Storumdagarna! De började redan i fredags men då jobbade jag ju så första visiten blev igår. Silva fick följa med och så gick hon och jag runt på marknaden i ungefär 3 timmar medan mamma och pappa arbetade i olika stånd. Först tyckte hon att det var aningen läskigt. Mest roligt och spännande, men också lite läskigt. Första varvet hade hon öronen lite bakåt och bakbenen skallrade, precis som när det är dragdags.


Silva har aldrig varit på marknad förut, ganska ofta gått inne i stan men aldrig med så mycket folk och saker att titta på. Bilden nedan passade jag på att ta när det var lite glesare med folk. Efter första varvet åkte lillsvansen upp igen och Silva såg ut att trivas riktigt bra.



I ett av stånden hade de leksakshundar som bjäfsade och nästan pep. Riktigt intressanta tyckte Silva (och flera andra hundar med för den delen).



Vi träffade många bekanta och även några hundar. Silva har ju som bekant lite humör, och snabba möten i koppel kan för hennes del både sluta bra, eller med en rejäl åthutning av den andra hunden, så det lät vi bli. Som tur är så är hon ganska duktig kring andra hundar, och bryr sig inte så mycket om dem för det mesta.


Vi träffade två jättefina tervar, far och son, och den yngre var gråsvart i färgen - jättefin! Sen träffade vi en ung husky (sades vara Siberian men det har jag lite svårt att tro), röd med blå ögon, en kompis fina Norrbottensspets och sen på slutet sprang jag ihop med en gammal klasskompis tjej. De har skaffat 2 huskies och henne hade jag aldrig träffat förut, vilken tur att vi båda är huskynördar och siktade in oss mot varandra när vi såg en annan husky! Jättetrevligt att träffa henne och hinna surra lite hund och titta på deras fina tjej Vilda. Vid det laget tyckte Silva att marknad var nästan långtråkigt och lade sig på rygg bredvid mig mitt på asfalten. *s*



När vi kom hem fick Rossi och Kaela en promenad. Av någon anledning är det alltid roligast att gå nere i diket och plaska i vattnet. Som tur är har vi mest rena klara bäcker här även i dikena, inte så mycket dy och elände.



Kaela såg ut som att hon hade badat när hon kom upp från det fuktiga diket, blöt i hela ansiktet var hon.



Sen var det Mintu och Gielas tur. Mintu började med att imponera stort - NOT! Vi mötte en stuggranne och deras lilla pudel, och då slog det slint totalt hos lillkillen! Han gnällde och skuttade och ååålade sig kors och tvärs över vägen. Hmmm... som tur var stannade hon och pratade en stund så att han hann lugna ner sig. Sen - utfodring! Eftersom Rossi och Silva har börjar löpa så har Mintu fått flytta in till Kaela.




Så här fint  var det igår kväll när jag körde ner mot Storuman för att göra hamburgare på Dansgalan. Egentligen hade jag bara tänkt gå dit som vanlig besökare, men så frågade en bekant så snällt om jag kunde ställa upp och hjälpa till att bereda hamburgare där istället.



Här höll vi till! Två effektiva produktionslinjer med två hamburgerbyggare i varje och även om början var lugn, så hettade det till rejält innan slutet. Har ingen aning om hur många hamburgare vi fjorde men det var galet många, när det gick som snabbast måste vi ha gjort 5-6 stycken i minuten i varje linje? Så höll det på ett tag fram mot natten och när det började lugna ner sig efter 2 någon gång så kändes det faktiskt som att vi gjort en bra insats! Tack för en trevlig kväll alla!



På scenen denna kväll stod Måns Zelmerlöw och hans band. Först spelade bandet några låtar och nån där sjöng, och det lät inte alls dumt! Sen steg Måns på och han är ju riktigt duktig han med - bra låtval (mycket covers) och bra ljud å allt tyckte jag! Här ser man Måns från vårt hamburgerhak. Han står på scenen till vänster med mörka kläder. När jag kom hem till Blaiken just före 3 så såg det ut så här. Tänk så härligt det är med ljusa sommarnätter när man aldrig behöver några lampor.



Idag pysslar vi vidare med lite hushållsarbete och liknande, och så ska hundarna få något roligt att göra lite senare. Imorse hade pappa fått en harr och en abborre på näten, harren var 45cm lång och ganska stor! Visst har de vecka ryggfenor dessutom?



Nu är det bara en vecka kvar (nästan) tills Nalle ska komma hit, oj så spännande det blir. Samma dag ska jag hämta hem Gakkons aska dessutom, så då har vi alla samlade här igen sen, även om det är på ett annorlunda sätt. Nu kallar plikten, gräset i rastgården måste klippas... ha en bra dag!

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Kicki - 10 maj 2013 08:49

Det känns lite underligt att skriva det här - ,men det är hög tid! Vi har flyttat vår hemsida och alltså även bloggen till http://nukutvi.wordpress.com men det går även att hitta dit via www.nukutvi.se fortfarande. De fem år vi har skrivit ihop här v...

Av Kicki - 31 mars 2013 17:01

Idag blev det bara en kort liten grilltur för oss, jag  med hundarna och sambon med skotern. Riktigt skönt i alla fall och vi hann med lite sol innan det började snöa. Hundarna verkade sugna på att springa men fick nöja sig med att springa ett par ki...

Av Kicki - 31 mars 2013 08:05

  Igår packade vi in oss i bilen - en rätt fantastisk packning om jag får säga det själv - 3 personer, 2 skotrar, en hundsläde, 7 hundar, och passande packning i vår Passat med släp + liten taxbox. Vi körde de 4-5 milen till Skoterhotellet i Umn...

Av Kicki - 29 mars 2013 21:26

Idag fick Giela följa med på sin första "fjälltur" på länge. Jag minns inte riktigt när hon senast var ovan trädgränsen men det var nog rätt länge sen då hon inte varit med på de lite mer fysiskt krävande turerna de senaste åren. Även om sträckan int...

Av Kicki - 28 mars 2013 16:20

Blev det så här istället. Skoter, släde, hundar och packning i en något överlastad bil. Glad påsk på er! ...

Presentation


Jag heter Kicki och bor med mina 7 draghundar och sambo utanför Boden. Vi lever för draget och underbara äventyr tillsammans!

Länkar

Tidigare år

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11 12 13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27 28
29
30
31
<<< Juli 2011 >>>

Senaste inläggen

Arkiv

Sök i bloggen

Besöksstatistik

Kategorier


Ovido - Quiz & Flashcards