www.nukutvi.se

Direktlänk till inlägg 27 juli 2011

Matte är vimsig

Av Kicki - 27 juli 2011 19:37

Igår lekte hundarna ute i rastgården och jag passade på att klippa alla klor. Nu när vi hittat den nya och vassa (en ny och vass kloklippare gör STOR skillnad) kloklipparen stod hundarna nästan på kö för att få fossingarna trimmade och så en liten godisbit efteråt. De lägger sig runt om och väntar på sin tur, när en är klar så kommer oftast två nya och vill vara med. Nalle var aningen fundersam först, precis som förra gången. Han kom och lade sig på sidan framför mig på gräset, men sen när jag började klippa så tyckte han att det är lite läskigt och blev aningen obekväm. Det gick i alla fall över ganska snabbt och sen var han jätteduktig. Ibland får jag känslan av att hundarna gillar att få klorna klippta och vet att det är en bra sak...på nåt sätt... Giela tycker egentligen att det är läskigt men kommer liksom ändå fram och "ville", fastän hon är lite rädd om klorna.


En sak jag lärt mig om kloklippning genom åren är att vara mer avslappnad. Om hunden t.ex ligger ner men inte verkar bekväm så får de byta ställning, kanske ställa sig, eller lägga sig på andra sidan, eller i knäet, eller nåt annat. Det finns ingen anledning att tvinga sig på eller tvinga sin vilja igenom, däremot avslutar jag aldrig om hunden inte är lugn och sansad, stress och gnäll och panik ska inte belönas. Man behöver faktiskt inte klippa alla klor på samma dag om det är svårt... kloklippning ska vara förtroendefyllt, lugnt och trevligt för alla! Det viktiga är inte hur många klor man klipper, utan att man lyckas skapa en bra stämning och ett bra minne för hunden!


Under pågående kloklippning  märkte jag att en hund fattades och hade sprungit in i snickerboa. Just nu får inga hundar vara där inne eftersom en svalfamilj har ungar som precis håller på att lära sig flyga. Jag spanade snabbt åt alla håll och räknade ut att den saknade hunden var Kaela så jag ropade först en gång... sen en gång till... sen en tredje gång med lite strängare röst.... men INGEN Kaela kom ut ur snickerboa!


Då tittade jag ner på hunden som låg på sidan framför mig (vars klor jag precis höll på att klippa) och såg till min förvåning en lite förbryllad KAELA.... hmm... Det visade sig vara Rossi som smygit dit in, Kaela var helt oskyldig. Matte ÄR vimsig ibland.


Idag har Mintu och Nalle lekt mycket och de leker jättefint ihop, så länge inte de andra blandar sig i. Om Silva och Kaela också är med så urartar leken alltid till "alla dödar Mintu" och den leken ser smått obekväm ut för den som råkar heta Mintu... Silva och Kaela fick stränga förhållningsorder (nåja, förhållningsorder i alla fall) om att de inte fick vara med i leken idag. Kaela var ganska lugn men Silva fick en stirrig blick och det syntes att hon GÄRNA hade velat trasha Mintu i en galen lek. Som tur var har hon mognat mycket och skötte sig fint och stod hos mig och blev kliad istället... men ögonen var RUNDA!


En mindre rolig sak var att jag märkte att flera hundar börjar ha rätt mycket tandsten nu. Dags att skrapa helt klart! Har inte haft så mycket grova ben att ge senaste månaderna, och speciellt Gielas mun var småful... operation "hitta tandstensskrapa" har inletts men kanske måste vänta till helgen ifall den är uppe i Vittjärv...


På fredag åker jag med Mintu och Nalle upp till Boden och min älskade Lars! Blir underbart att träffas igen! På lördag kväll ska vi dessutom se Harry Potter i 3D! Som jag har längtat! =)  

 
 
Ellinor

Ellinor

5 augusti 2011 11:16

Det där med tandsten är inte så kul, vi brukar köpa färska märgben på ica, finns de inte ute i butiken så frågar vi i charken om de har några och det brukar alltid gå att fixa den vägen. Engla och Katja är i sjunde himlen när de får varsitt nytt ben :)

http://www.ellinor.net

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Kicki - 10 maj 2013 08:49

Det känns lite underligt att skriva det här - ,men det är hög tid! Vi har flyttat vår hemsida och alltså även bloggen till http://nukutvi.wordpress.com men det går även att hitta dit via www.nukutvi.se fortfarande. De fem år vi har skrivit ihop här v...

Av Kicki - 31 mars 2013 17:01

Idag blev det bara en kort liten grilltur för oss, jag  med hundarna och sambon med skotern. Riktigt skönt i alla fall och vi hann med lite sol innan det började snöa. Hundarna verkade sugna på att springa men fick nöja sig med att springa ett par ki...

Av Kicki - 31 mars 2013 08:05

  Igår packade vi in oss i bilen - en rätt fantastisk packning om jag får säga det själv - 3 personer, 2 skotrar, en hundsläde, 7 hundar, och passande packning i vår Passat med släp + liten taxbox. Vi körde de 4-5 milen till Skoterhotellet i Umn...

Av Kicki - 29 mars 2013 21:26

Idag fick Giela följa med på sin första "fjälltur" på länge. Jag minns inte riktigt när hon senast var ovan trädgränsen men det var nog rätt länge sen då hon inte varit med på de lite mer fysiskt krävande turerna de senaste åren. Även om sträckan int...

Av Kicki - 28 mars 2013 16:20

Blev det så här istället. Skoter, släde, hundar och packning i en något överlastad bil. Glad påsk på er! ...

Presentation


Jag heter Kicki och bor med mina 7 draghundar och sambo utanför Boden. Vi lever för draget och underbara äventyr tillsammans!

Länkar

Tidigare år

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11 12 13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27 28
29
30
31
<<< Juli 2011 >>>

Senaste inläggen

Arkiv

Sök i bloggen

Besöksstatistik

Kategorier


Ovido - Quiz & Flashcards