www.nukutvi.se

Direktlänk till inlägg 23 september 2011

I regn och rusk

Av Kicki - 23 september 2011 00:00

Idag var vi lediga från skolan eftersom dagens lektioner flyttats till imorgon fredag. På eftermiddagen åkte hundarna och jag ut men pga. en stor militärövning så lyckades vi bara få ihop drygt 4km drag. Inte vad vi tänkt oss men bättre än inget.


Efter en jättegod middag hos svärföräldrarna i Trångfors åkte sen Rossi och jag in till stan för allmän hundträning vid Godisarenan kl 18.30 Det är ett gäng som brukar träffas och träna och vi kom dit för första gången. Vid det laget så inte bara regnade det, utan blåste även rätt bra. Dessutom hade det börjat skymma, och Rossi som bara levt lantliv hela sommaren tyckte att det var lite läskigt helt enkelt. Hon gillar inte kraftig blåst och regn, och en massa skumma figurer i skuggorna gjorde ju inte saken bättre heller. Hon skötte sig hyfsat men var lite okoncentrerad från och till. Sen vi åkt därifrån åkte regnkläderna snabbt upp på tork eftersom jag bokat in en dragträff med Yvonne i Långsjön. Eftersom Giela och Rossi inte är några hardcore-draghundar så fick de stanna hemma. Istället tog jag med mig blöta selar och linor, samt Silva, Kaela, Mintu och Nalle.


Eftersom jag och hundarna varit bortresta hela sommaren var det här första gången Yvonne och jag tränade ihop den här hösten. Hon körde 6 hundar och jag 4, och Hardy (vagnen vi åker på) var ett kärt återseende! Regnet fortsatte att falla och både hundarna och vi blev rejält blöta (i alla fall på utsidan).



Vi körde kanske 8km, jag minns inte riktigt distanserna, för ingen av våra hundar har ju gått speciellt långt ännu i höst. Med tanke på vädret kändes det helt lagomt. Jag hade faktiskt lagt in de nya elsulorna i skorna men behövde aldrig slå igång dem. När vi kommit tillbaka till bilarna så filmade jag lite från Hardys förarplats, förutom smattret av regn så hör man skvalet av en bäck som man aldrig märker av annars... det är MYCKET vatten överallt nu helt enkelt.



Silva och Kaela såg rejält genomblöta ut efter körningen och hade ingenting emot att hoppa in i bilen igen och åka hemåt. När vi körde hem från Långsjön hade vägen svämmat över på ett ställe. Där det bara var lite vatten i kanten när vi åkte dit, rann det nu vatten över hela vägen på delar som var flera meter långa. Snabbt händer de grejor! Vi kom hem kring 23.45 å även om det var blött och lite kallt...så kändes det helt underbart. =)



 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Kicki - 10 maj 2013 08:49

Det känns lite underligt att skriva det här - ,men det är hög tid! Vi har flyttat vår hemsida och alltså även bloggen till http://nukutvi.wordpress.com men det går även att hitta dit via www.nukutvi.se fortfarande. De fem år vi har skrivit ihop här v...

Av Kicki - 31 mars 2013 17:01

Idag blev det bara en kort liten grilltur för oss, jag  med hundarna och sambon med skotern. Riktigt skönt i alla fall och vi hann med lite sol innan det började snöa. Hundarna verkade sugna på att springa men fick nöja sig med att springa ett par ki...

Av Kicki - 31 mars 2013 08:05

  Igår packade vi in oss i bilen - en rätt fantastisk packning om jag får säga det själv - 3 personer, 2 skotrar, en hundsläde, 7 hundar, och passande packning i vår Passat med släp + liten taxbox. Vi körde de 4-5 milen till Skoterhotellet i Umn...

Av Kicki - 29 mars 2013 21:26

Idag fick Giela följa med på sin första "fjälltur" på länge. Jag minns inte riktigt när hon senast var ovan trädgränsen men det var nog rätt länge sen då hon inte varit med på de lite mer fysiskt krävande turerna de senaste åren. Även om sträckan int...

Av Kicki - 28 mars 2013 16:20

Blev det så här istället. Skoter, släde, hundar och packning i en något överlastad bil. Glad påsk på er! ...

Presentation


Jag heter Kicki och bor med mina 7 draghundar och sambo utanför Boden. Vi lever för draget och underbara äventyr tillsammans!

Länkar

Tidigare år

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14 15
16
17
18
19
20 21
22
23 24 25
26
27
28
29
30
<<< September 2011 >>>

Senaste inläggen

Arkiv

Sök i bloggen

Besöksstatistik

Kategorier


Ovido - Quiz & Flashcards