www.nukutvi.se

Direktlänk till inlägg 20 oktober 2012

Spårsol!

Av Kicki - 20 oktober 2012 14:36

Imorse var det vitt i gräset och -3 grader ungefär när vi började packa oss ut mot spårskogen. Bilen var mer eller mindre igenfrusen. Passagerardörren gick att öppna men inte att stänga, och rutorna var lika vita på insidan som på utsidan... =/ Sen började templampan blinka också... Caddyn känns inte helt redo för vinter ännu!



Jag la ett spår i väldigt blandad terräng (skog, myr, ris, väg, bäck, gräs osv...) och har ingen aning om hur långt det blev, men jag försökte få till 5-600 m i alla fall. GPSen i löparklockan sa att spåret var mycket kortare men jag vet inte om man vågar lita helt på den när man svänger så mycket hit och dit.


Vi hade sällskap i skogen också, av en viltspårchampion! Supersöt!




Spåret gick över stock och sten och jag var klädd för vinter (nästan) så det blev riktigt svettigt efter ett par rundor. Silva var först ut men hon vimsade lite och var inte alls lika tänd på älgklövens spår som förra gången. Mintu däremot var rätt skärpt och duktig! Omkastade roller! På bilden ovan har han precis tömt matskålen efter att ha hittat klöven och snurrat in sig lite i spårlinan.


Dagens absolut roligaste var Giela, hon är så himla söt!


Kiss paus I spåret



En bit in i spåret började Giela tappa fattningen allt mer och fick bråttom samtidigt som hon hade så mycket att hinna med att hon knappt föjde spåret längre. Istället växlade hon mellan spåret och att springa som en liten pil och jag fick kämpa lite för att få henne nog stilla för att hinna ta en bild... Ögonen var runda och lite tokiga och hon hade BRÅTTOM!




Galna lilla tant! Strax ska jag gå ut i hundgårdarna och flytta om lite. Kisskojan ska bli mer lättillgänglig och den här vintern kommer den att fyllas med spån och ev. lite halm, absolut ingen träull! Ska fixa snabbare öppning dit också så att det är enkelt att byta ut spånet om någon kissar där igen, och sen får det vara lösningen på kissproblemet, i alla fall för nu. Tokarna som sover där och använder den som toalett ligger ju även gärna där inne och tuggar ben...riktigt hemtrevligt!


Har en enda annan nyhet - Rossi har börjat löpa! Gissningsvis hänger de andra snart på.



 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Kicki - 10 maj 2013 08:49

Det känns lite underligt att skriva det här - ,men det är hög tid! Vi har flyttat vår hemsida och alltså även bloggen till http://nukutvi.wordpress.com men det går även att hitta dit via www.nukutvi.se fortfarande. De fem år vi har skrivit ihop här v...

Av Kicki - 31 mars 2013 17:01

Idag blev det bara en kort liten grilltur för oss, jag  med hundarna och sambon med skotern. Riktigt skönt i alla fall och vi hann med lite sol innan det började snöa. Hundarna verkade sugna på att springa men fick nöja sig med att springa ett par ki...

Av Kicki - 31 mars 2013 08:05

  Igår packade vi in oss i bilen - en rätt fantastisk packning om jag får säga det själv - 3 personer, 2 skotrar, en hundsläde, 7 hundar, och passande packning i vår Passat med släp + liten taxbox. Vi körde de 4-5 milen till Skoterhotellet i Umn...

Av Kicki - 29 mars 2013 21:26

Idag fick Giela följa med på sin första "fjälltur" på länge. Jag minns inte riktigt när hon senast var ovan trädgränsen men det var nog rätt länge sen då hon inte varit med på de lite mer fysiskt krävande turerna de senaste åren. Även om sträckan int...

Av Kicki - 28 mars 2013 16:20

Blev det så här istället. Skoter, släde, hundar och packning i en något överlastad bil. Glad påsk på er! ...

Presentation


Jag heter Kicki och bor med mina 7 draghundar och sambo utanför Boden. Vi lever för draget och underbara äventyr tillsammans!

Länkar

Tidigare år

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15 16
17
18
19
20 21
22
23
24
25
26
27 28
29
30
31
<<< Oktober 2012 >>>

Senaste inläggen

Arkiv

Sök i bloggen

Besöksstatistik

Kategorier


Ovido - Quiz & Flashcards