www.nukutvi.se

Direktlänk till inlägg 24 mars 2013

Heldag på spåren

Av Kicki - 24 mars 2013 13:03

Igår morse 07.15 lämnade vi gården och körde mot Skogså igen. Hundarna och jag alltså. Skoteråkarna tog det betydligt lugnare för de färdas ju lite snabbare än vad vi gör. Giela satt i släden och solen lyste - en bra start!




Buddbyträsket



Giela var ivrig och gnällde och pep. När jag släppte ut henne i flexit så visade det sig att hon var jättekissnödig! Jag trodde att hon hade kissat under morgonen medan jag packade ihop allting men tydligen inte...! Sen hade hon i alla fall bråttom och sprang snabbt snabbt med linan sträckt.



Sen började bajsandet, och det var rätt mycket bajsande. Flera av hundarna visade sig vara lite dåliga i magarna och jag vet inte om det beror på något de ätit eller något annat. Matmässigt har de bara ätit sin vanliga mat så det kändes lite oroväckande.


Hundarna kändes lite sega och eftersom vi skulle lite över 2 mil till fikaplatsen blev jag lite fundersam. Sen ökade de farten igen och blev normala, varför? Jo vi hittade en massa trevliga renspår! Giela gnällde i släden och de andra fick en betydligt bättre styrfart.





Framme i Skogså!


Husse kom ikapp oss (på skoter) precis när vi passerat Skogså och sen hade vi bara en kort kort bit till vår fikaplats. När vi kom fram var klockan bara 09.15 så färden hade trots allt gått snabbare än jag trott. Oväntat med tanke på den sega starten.


Kaela och Mintu


Husse fotar Rotax


Trött Silva



Rossi njuter i solen



Sen blev det förstås lite dramatik, som det alltid verkar bli när vi ska träffas vid denna grillplats. En fastkörd skoter på annat plats gjorde att sambon fick packa ihop sig för att köra dit och hjälpa till...gällde ju bara att hitta rätt först... under tiden satt hundarna och jag och eldade och myste i solen, snön som föll, och sen sol på nytt. Hihi, var ju samma sak förra gången, då satt vi också där och filosoferade... =)


Rotax visar hur man hanterar linor...





Sen var det äntligen dags för hamburgare när skoteråkarna anlänt - burgare med bacon, krispsallad, friscobröd, röd/gul lök, småtomater, västerbottensost och stekta kastanjechampinjoner på...mums!



Efter 3-4 timmars vila började Silva vakna och bli jobbig. Att vara stilla länge är trist enligt henne! De andra har inga problem med att vila i solen med Silva är inte alltid lika tålmodig. Hon skällde och studsade som en boll i försök att få igång oss.




Tant åker släde



Paus





Det blev en härlig dag med 10 timmar ute i solen innan vi jäktade vidare mot födelsedagsfirande. Hundarna kändes lite sega även på vägen hem och idag har vi tagit en vilodag av just den anledningen. Hoppas att magarna fungerar som de ska snart igen.


Ingen dum dag att vila i alla fall!


I övrigt har jag börjat fundera på vår 10-milatur. Förutom att vintern börjar glida oss ur näven snart så vet jag inte om hundarna är riktigt i form att klara det. 10 mil för hundar med rätt kropp mm är ju inte speciellt mycket om de tränats väl, men jag har ju inte bara såna hundar. Kaela dras med sin rygg men den fungerar bra med kort sele och BoT på vid arbete. Om inte hennes rygg trilskas så tror jag absolut att hon skulle klara det på ett bra sätt så länge tempot är lagomt.


Rotax har ett väldigt kort steg och är inte alls byggd för att springa långt. Senaste tiden tycker jag att han har sett en aning stel ut ibland, och det får mig att tveka. När han är i bra form och pigg och glad så tror jag nog att han skulle fixa 10 mil i lugnt tempo, men med en liten stelhet så känns det inte rätt att testa. OM vi ska göra det så vill jag att alla ska med, så om en hund behöver vila så kommer vi inte att åka. Även om detta blev ett litet "mål" för oss denna säsong så känns det inte som hela världen om det inte blir av. Vi har ändå utmanat oss själva på vår egen nivå denna säsong och nånstans är det väl just det allting handlar om? Ska man jämföra sig med andra blir det lätt tokigt, i alla fall om man jämför med andra som har andra mål och andra förutsättningar.


Så, inget bestämt ännu med magkänslan just nu är att den belastningen inte känns rätt då vissa hundar inte är helt 100. Om de ska hinna vila och återhämta sig så missar vi de få helger vi har kvar att köra på. Tiden räcker helt enkelt inte till. Nästa körning ska Rotax få testa ett BoT han också så får vi se om det hjälper honom att mjukna eller inte.







 
 
Linnéa

Linnéa

25 mars 2013 01:22

Trots magknas så verkar ni har haft en bra dag! :)

http://forhundan.blogg.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Kicki - 10 maj 2013 08:49

Det känns lite underligt att skriva det här - ,men det är hög tid! Vi har flyttat vår hemsida och alltså även bloggen till http://nukutvi.wordpress.com men det går även att hitta dit via www.nukutvi.se fortfarande. De fem år vi har skrivit ihop här v...

Av Kicki - 31 mars 2013 17:01

Idag blev det bara en kort liten grilltur för oss, jag  med hundarna och sambon med skotern. Riktigt skönt i alla fall och vi hann med lite sol innan det började snöa. Hundarna verkade sugna på att springa men fick nöja sig med att springa ett par ki...

Av Kicki - 31 mars 2013 08:05

  Igår packade vi in oss i bilen - en rätt fantastisk packning om jag får säga det själv - 3 personer, 2 skotrar, en hundsläde, 7 hundar, och passande packning i vår Passat med släp + liten taxbox. Vi körde de 4-5 milen till Skoterhotellet i Umn...

Av Kicki - 29 mars 2013 21:26

Idag fick Giela följa med på sin första "fjälltur" på länge. Jag minns inte riktigt när hon senast var ovan trädgränsen men det var nog rätt länge sen då hon inte varit med på de lite mer fysiskt krävande turerna de senaste åren. Även om sträckan int...

Av Kicki - 28 mars 2013 16:20

Blev det så här istället. Skoter, släde, hundar och packning i en något överlastad bil. Glad påsk på er! ...

Presentation


Jag heter Kicki och bor med mina 7 draghundar och sambo utanför Boden. Vi lever för draget och underbara äventyr tillsammans!

Länkar

Tidigare år

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8
9 10
11
12
13
14
15
16 17
18
19 20 21
22
23 24
25
26
27
28 29
30
31
<<< Mars 2013 >>>

Senaste inläggen

Arkiv

Sök i bloggen

Besöksstatistik

Kategorier


Skapa flashcards